Menu

Untitled Document

takasin muutoksen sankarit -sivulle

Fruit towerin sankarit

Ainutlaatuinen lähestymistapamme sitouttaa henkilökuntamme kestävään kehitykseen. Osana vuoteen 2020 tähtäävää kestävän kehityksen strategiaa, pyysimme jokaista työntekijäämme laatimaan työnkuvansa ohelle myös kestävän kehityksen roolin. Nyt esittelemme niistä neljä. Kestävän kehityksen tavoitteet toteutetaan osana työntekijöiden yksilöllistä vuositavoitetta. Tällä tavalla yritystämme eteenpäin vievät ihmiset miettivät aina myös kestävää kehitystä.

Miten olla yllyttäjä:

Mieti aina, miten asiat voisi tehdä vielä paremmin. Ole luova ja tuota ideoita, jotka muuttavat tiimisi tai yrityksen entistä kestävämmäksi. Kyseenalaista nykyisiä toimintatapoja ja mieti, miten voit jättää asiat paremmiksi kuin ne olivat ne kohdatessasi.

Jasper – yllyttäjä

Jasper on aina ahertanut tehdäkseen toimistostamme entistä kestävämmän. Sen lisäksi, että hän on avainhenkilö kestävän kehityksen neuvostossamme, hän on hankkinut pihallemme kestävämpiä piknikpenkkejä (ja lahjoittanut vanhat paikalliselle koululle), hankkinut kestävämpiä toimistokalusteita, palkannut vihreämpiä lähettejä ja uusimpana uusinut jätehuoltosopimuksemme.
Jäte ei ehkä ole se kaikkein hohdokkain asia, mutta uusi jätehuoltomme on mainitsemisen arvoinen. Yhtenä Iso-Britannian kestävimmistä jätehuolloista heidän tavoitteenaan on uuden tekniikan avulla kierrättää jopa 90% kaikesta toimistojätteestä. Loput tästä poltetaan energiaksi. Jasper tunnisti mahdollisuuden ja toimi, mihin kiteytyy yllyttäjän rooli.

Kuinka olla toimija:

Ota vastuuta kokonaisuudesta ja eri osa-alueista. Ajattele kaikkea toimintaasi kestävän kehityksen linssien läpi. Älä kysy vaan toimi. Tee tekoja, jotka auttavat saavuttamaan tavoitteet.

Graham – toimija

Graham on vastuuhenkilö kestävän kehityksen tiimissämme ja varmistaa sen, että pakkausmateriaalimme tuotetaan aina kestävyyttä korostaen. Eikä tämä ole uusi asia.

Graham ja hänen tiiminsä ovat sankareita jotka varmistavat, että käyttämämme materiaali on fiksusti kierrätettyä ja paperipakkauksemme FSC-sertifioitu. Lisäksi Graham huolehtii, että pakkauksemme ovat mahdollisimman kevyitä ja hiilijalanjälkemme täten mahdollisimman pieni.

Osana vuodelle 2020 tähtäävää kestävän kehityksen strategiaamme, Graham vastaa myös tavoitteestamme biohajoavien muovien suhteen.

Kuinka olla suojelija:

Ota vastuuta ja valvo yhtä tai useampaa tavoitetta. Tue kestävän kehityksen strategiaa suoraan työroolisi kautta. Peräänkuuluta tiimisi ja muiden yritykseen kuuluvien henkilöiden henkilökohtaista vastuuta ja päätösten vaikutuksia kestävään kehitykseen.

Ami – suojelija

Amin rooli ulottuu yrityksemme jokaiselle alueelle. Hän on strategiapäällikkö talousstrategia- ja suunnittelutiimissä, mikä tarkoittaa että Amilla on ainutlaatuinen asema työskennellä ja vaikuttaa monessa eri tiimissä.

Tämä rooli ei välttämättä vaadi Amia katsomaan työtään kestävästä näkökulmasta, mutta tosiasiassa Ami katsoo aina kaikkea kestävän kehityksen näkökulmasta. Tämä tekee hänestä mahtavan suojelijan.

Näin olet lähettiläs:

Ota vastuuta ja jaa strategiasi sekä kunnianhimosi muiden kanssa. Inspiroi sekä asiakkaita, tuottajia että juojia muutokseen (ja etsi myös laajemmin mahdollisuuksia jakaa kestävän kehityksen tarinoita muille kuin lähipiirillesi). Käytä työtämme kestävän kehityksen eteen näyttääksesi muille, että voimme kaikki olla ylpeitä innocentista.

Emily – lähettiläs

Jokaisella on mahdollisuus toimia kestävän kehityksen lähettiläänä, ja Emily C on tarttunut tähän mahdollisuuteen molemmin käsin.

Työskentelemällä Asdan kanssa (=brittiläinen kauppaketju), Emily on rohkaissut sekä hänen omaa että kestävän kehityksen tiimiä hakemaan Asdan ‘Sustain & Save’ -palkintoa espanjalaisia mansikoita koskevalle projektillemme. Rhianin ja Emilyn uurastus hakemuksen parissa palkitsi meidät 'investing in the future’ -palkinnolla.

Emily on vienyt roolinsa lähettiläänä askeleen pidemmälle, sillä hän kannusti sekä edellisiä kollegoita, yksittäisiä henkilöitä että tiimejä tukemaan hakemustamme. Emilyn kautta ihmise tutustuivat hakemuksemme ja rakastuivat projektiin, josta saimme paljon hyvää palautetta.

Tämä on hyvä esimerkki siitä, että yksi henkilö voi tehdä suuren muutoksen.