osallistaminen ja monimutoisuuskaikki mukaan

Kuvittele miten tylsää elämä olisi, jos kaikki olisivat samanlaisia. Eroavaisuutemme ovat niitä asioita, jotka tekevät meistä erityisiä. Ja juuri siksi haluamme tehdä kaikkemme, jotta voisimme täällä innocentilla olla osallistava ja monimuotoinen sakki. Avoimuus erilaisille ideoille ja näkymyksille on suuri osa sitä. Jotta ihmiset voisivat tuoda jotain kulttuuriimme, eivätkä vain sopeutua siihen. Tiimimme on jatkuvassa kasvussa ja kun meistä tulee vielä suurempi, olemme päättäneet olla yritys joka edustaa ihmisiä eri aloilta.


inclusion and diversitymitä olemme tehneet

Vuonna 2019 kokosimme joukon vapaaehtoisia oppimaan lisää osallistamisesta ja monimuotoisuudesta sekä innocentilla sisäisesti että ulkopuolisten asiantuntijoiden avulla. Sitten he koostivat suosituksen, jolla tehdä innocentista monimuotoisempi työpaikka. Tähän suositukseen perustuen laadimme viisi periaatetta (alla), johon olemme sitoutuneet. Jokaisella periaatteella on oma työkalupakettinsa, minkä lisäksi kypsyysarvioinnilla (hieno termi mittaamaan tapojemme toimivuutta ja tehokkuutta) voimme tarkistella työkalupaketin käyttöä jokaisessa toimistossa. 

inclusion and diversity

pidetään ovet avoinna*, jokaisella askeleella

Tämä tarkoittaa, että jokainen joka haluaa työskennellä kanssamme saa samanlaiset mahdollisuudet. Mikä taas tarkoittaa, että ylennyksiä ja kehitystasoja hoidetaan samalla tavalla. Se on yksi niistä syistä, miksi rekrytointitiimimme toimii talon sisällä ja on aina valmis etsimään uusia tapoja palkata ihmisiä eri aloilta.

*paitsi yöaikaan – silloin ne lukitaan .

annetaan ihmisille ääni ja huolehditaan, että asioita tapahtuu

Haluamme varmistaa, että jokainen pääsee käsiksi tietoon ja koulutuksiin, ja että heidän mielipiteensä ja huolensa kuullaan. Tällä tavalla jokainen voi muokata työpaikkaa monimuotoisemmaksi – koska emme voi olla osallistava yritys ennenkuin kaikki voivat sanoa sanottavansa.

 

johtajat, jotka ovat mestareita osallistamisessa

Johtotason ihmisten täytyy olla yhtä sitoutuneita näihin periaatteisiin kuin kaikkien muidenkin, ellei jopa enemmän. Heidän pitäisi aina olla rehellisiä ja avoimia kaikesta mitä he tekevät auttaakseen. Esimerkiksi kaikilla tulee olla mahdollisuus haastaa tehdyt päätökset. Tämän vuoksi kaikki saavat mahdollisuuden roustata heitä säännöllisesti. Meillä on myös varjohallitus, johon kuuluu erilaisia, eri taustoista tulevia innocentilla työskenteleviä ihmisiä. He seuraavat hallitusta ja huolehtivat, että kaikki päätökset ovat aina osallistavia.

 

annetaan kaikille pääsy työkaluihin, joita he tarvitsevat

Olivat he täällä jo tai vasta tulossa, pidämme huolta että jokainen tuntee itsensä kotoisaksi. Siksi tarjoamme suuren määrän erilaisia juttuja, kuten vanheimpanvapaan, joustavat työajat ja tukea mielenterveyteen. Nämä voivat olla erilaisia toimistosta riippuen, mutta suunnittelmana on, että kaikki saavat tarvitsemansa ja mahdollisimman pikaisesti.

 

mittaaminen, oppiminen ja jakaminen

Seuraamme jatkuvasti, miten osallistavaa ja monimuotoista toimintamme on.  Mutta jos emme kurki aidan yli nähdäksemme mitä muut tekevät, emme ole avoimia uusille ideoille. Jotta voimme kasvaa, varmistamme että kuuntelemme ihmisiä jotka tietävät mistä puhuvat, ja kerromme omasta prosessistamme matkan varrella.mitä teemme seuraavaksi

nclusion-and-diversity icon

Olemme päässeet hyvään vauhtiin, mutta tämä on vasta alkua

Kiitos kaiken jo tekemämme työn, olemme huomanneet että teemme jo paljon hyviä asioita (kuten koulutusta tiedostamattomista ajatusvääristymistä). Lisäksi on asioita, joita tapahtuu jo joissain toimistoissa muttei kaikissa (kuten vanhempainvapaa), ja joitakin asioita joita meidän pitää vielä työstää (kuten monimuotoisuusdatan kerääminen rekrytoinnin eri vaiheista).

Seuraava askel on varmistaa, että nämä hyvät asiat tapahtuvat kaikissa toimistoissamme. Jotta voimme seurata toimintaamme, olemme laatineet vuosittaisen kierron, joka auttaa meitä suunnittelemaan ja toteuttamaan näitä suunnitelmia. Käytämme koko joulukuun resurssien allokointiin ja käynnistämme suunnitelmat tammikuussa. Kesäkuussa kerromme, kuinka olemme onnistuneet tekemään hyvää ympäri vuoden. Voit lukea vuoden 2019 raportin täältä.