maatalouden mestarithedelmällistä maataloutta


Viljelijät ovat aliarvostettua porukkaa. Kun me olemme kiireisiä tarkastelemaan kielioppivirheitä PowerPoint-esityksistämme, he tekevät töitä ruokkiaksemme koko maailman (mikä on vielä kovempaa työtä kuin voit edes kuvitella). Siksi haluamme tehdä kaikkemme, jotta voimme sekä ymmärtää heidän kohtaamansa haasteet ja että pohtia tapoja auttaa heitä. Työskentelemme viljelijöidemme kanssa  varmistaaksemme, että ainesosamme on kasvatettu sellaisella tavalla, joka tekee hyvää sekä niille että planeetalle.

Tällä hetkellä työskentelemme monissa eri projekteissa, jotka vähentävät epätasa-arvoa, hiilipäästöjä, ​tukevat monimuotoisuutta ja auttavat meitä saavuttamaan tavoitteemme aineosiemme kestävästä alkuperästä vuoteen 2023 mennessä.
matkamme 100%:sti kestäväksi alkuperäksi

Herkullisten ainesosien saaminen on helppoa. Hieman hankalampaa on saada herkullisia ainesosia, jotka suojelevat ihmisoikeuksia, torjuvat ilmastonmuutosta ja ovat todettu kestävän kehityksen mukaisiksi. Tässä matkamme jolla pyrimme varmistamaan, että jokainen asia, jonka puristamme tai murskaamme pulloon, tekee hyvää sekä ihmisille että planeetalle.


2007

Aloitamme ostamalla kaikki banaanimme  Rainforest Alliance -sertifioiduilta tiloilta (sama jatkuu edelleen). Tämä tarkoittaa, että 5% ainesosistamme on kestävää alkuperää.

a bunch of bananas

2009

Aloitamme projektin tukeaksemme mangoviljelijöitämme, jotka jo kokevat ilmastonmuutoksen vaikutuksen. Kuivuuden ja epäsäännöllisten monsuunien vuoksi luomme viisivaiheisen ohjelman, joka auttaa heitä tekemään mangopuistaan sitkeämpiä ääriolosuhteissa

an illustration of mango

2010

Aloitamme yhteistyön mansikanviljelijöidemme kanssa Espanjassa vähentääkseemme mansikankasvatukseen tarvittavaa veden määrää. Pelkästään vuonna 2015 säästämme 1,7 miljardia litraa vettä, ja Guardian päättää myöntää meille Sustainable Business Award -palkinnon. Lue koko tarina täältä.

watering strawberries 2010

2016

Noudatettuamme vuosia omia kestävän kehityksen standardeja, aloitamme yhteistyön SAI:n (Sustainable Agriculture Initiative) ja yli sadan muun tuotemerkin kanssa, jotka sitoutuvat noudattamaan Farm Sustainability Assesment (FSA) -standardeja. Lue lisää täältä. 

SAI FSA 2016

2017

Lanseeraamme FITR-ohjelmamme. Sen lisäksi että se kuulostaa hyvältä, se auttaa hankintatiimiämme selvittämään, mikäli uudet ainesosat voidaan hankkia kestävästi vai ei. Lue lisää FITR-ohjelmasta täältä.

FITR binocular

2018

Aloitamme työskentelyn yhdessä intialaisten mangoviljelijöidemme kanssa, jotta he saavuttaisivat SAI-FSA -standardit. Lopputuloksena sato kasvaa 48%, ja kemikaalikustannukset vähenevät 80%. 

mango rosette 2019

2020

Jopa 82% ainesosistamme on nyt verifioitu kestävällä tavalla tuotetuiksi SAI-FSA-standardeja seuraten. Taputamme itseämme olalle, ja jatkamme työtä lopun 18%:n parissa.

82% balloons

2023

Asetamme itsellemme tavoitteen, jossa vuoden 2023 loppuun mennessä kaikki ainesosamme on kestävästi tuotettu. Loppu häämöttää. 

farming champions trophy 2023

kuinka saavutamme kestävän kehityksen tavoitteet maanviljelyssä

Pidämme siitä, että voimme olla lähellä viljelijöitämme ja tunnemme heidät. Mikään ei ole parempaa kuin hyvä juttutuokio teekupin äärellä, joten tapaamme säännöllisesti sekä heitä, riippumattomia tarkastajia että kansainvälisiä kestävän kehityksen organisaatioita keskustellaksemme siitä, kuinka voimme kasvattaa ainesosiamme mahdollisimman kestävästi.

Sen jälkeen, kun kehitimme omat kestävän kehityksen standardimme vuonna 2007", standardeja, sertifiointijärjestelmiä ja merkintäjärjestelmiä käyttävien tuotemerkkien ja jälleenmyyjien määrä on kasvanut. Jopa niin paljon, että joillekin toimittajille on aiheutunut tästä liian suuri taakka. Tämän ratkaisemiseksi olemme yhdessä SAI:n (Sustainable Agriculture Initiative) ja yli sadan muun tuotemerkin kanssa sitoutuneet Farm Sustainability Assessment (FSA) -standardiin. Olemme kehittäneet toimittajiemme kanssa kolme tapaa, joiden avulla he voivat saavuttaa FSA-standardin ja ottaa sen käyttöön samaan tapaan kuin muiden virallisesti hyväksyttyjen standardien, esimerkiksi Rainforest Alliancen tai muiden kestävää kehitystä tukevien projektin avulla. Jos olet yhtä innostunut maatalouden kestävyysstandardeista kuin me, voit lukea täältä lisää aloitteesta tulevaisuuden maanviljelyyn

sijoittaminen


Kestävän kehityksen standardien saavuttaminen on vain yksi osa kestävän kehityksen palapeliämme. Me myös sijoitamme muille aloille jotta voimme vähentää epätasa-arvoa, lisätä monimuotoisuutta ja taistella ilmastonmuutosta vastaan.bee hive

Epätasa-arvon vähentäminen

Teemmme yhteistyötä Emerging Leaders -tahon kanssa (hyväntekeväisyyttä, joka on erikoistunut ihmispotentiaalin valjastamiseen), jotta voimme tukea ja kannustaa viljelijöitämme haavoittuneemmissa yhteisöissä. Tämä on kaikki osa tavoitettamme vähentää epätasa-arvoa, ja siksi sijoitamme 10000 viljelytilaan ja heidän hyvinvointiinsa vuoteen 2023 mennessä. 

lue lisää täältä

Monimuotoisuuden puolustaminen

Mehiläiset ovat mahtavia. Jos näitä pieniä lentäviä pölyttäjiä ei olisi, hedelmien kasvattaminen juomiimme olisi erittäin vaikeaa. Joten sijoitamme muutamaan uuteen projektiin, joiden tarkoituksena on tukea maailman pölyttäjiä rakentamalla mehiläishotelleja, luomalla luonnonvaraisia käytäviä ja vähentämällä hyönteismyrkkyjen käyttöä. Testaamme kaiken 1000 hehtaarin maa-alalla, ja kun meillä on hyvä käsitys mikä toimii ja mikä ei, otamme ne käyttöön suuremmassa mittakaavassa. 

 

Hiilijalanjäljen pienentäminen

Ainesosiemme kasvattaminen, puristaminen ja kuljettaminen tekee 42% hiilijalanjäljestämme. Teemme töitä löytääksemme tapoja vähentää hiilijalanjälkeä sekä viljelytiloillamme että kaikilla muilla osa-alueillamme.

lue lisää täältä

 


tarinoita kestävästä kasvatuksesta

Mansikat, jotka säästävät vettä Espanjassa. Omenat, jotka auttavat mehiläishotellien rakentamisessa. Kookokset, jotka auttavat pieniä viljelijöitä pandemian läpi. Lue lisää, kuinka kasvatamme ainesosiamme kestävästi oppien samalla uusia jännittäviä teknisiä termejä.

man holding coconuts