kierrätysaktivistitympäri käydään, yhteen tullaan

image of a recycling billboardPesäpallo. Iskävitsit. Maapallo. Tykkäämme kiertävistä asioista, ja haluamme pullojemme tekevän samaa. Alusta alkaen olemme halunneet saada ihmisten käsiin (ja kehoihin) terveellisiä juomia pitäen samalla planeettamme terveenä. Tällä hetkellä muovipullot ovat kestävin tapa tähän. Ne on helppo kierrättää, niillä on matalampi hiilijalanjälki kuin lasilla ja uskomme vakaasti, että ne ovat oikea valinta mitä tulee taisteluun ilmastonmuutosta vastaan. Todistaaksemme, ettei muovin tarvitse olla roskaa,missiomme on kerätä ja kierrättää jokainen pullo vuoteen 2030 mennessä. kestävin pullomme tähän mennessä

Ei ehkä näytä siltä, mutta smoothiepullomme on kaikista tekemistämme pulloista kestävin. Ne ovat tehty 50%:sesti kierrätetystä kasvimuovista (joka tulee sokeriruo'on sivutuotteena), ja ne ovat 100%:sti kierrätettyjä. Pyrimme tekemään niistä entistä kestävämpiä, ja toistaiseksi se näyttää hyvältä.

recycling bottle diagramtähän mennessä tapahtunutta

2003

Alamme miettiä pullojemme vaikutusta planeettaamme, ja lanseeraamme ensimmäisen 25%:sti kierrätysmuovista (rPET) tehdyn pullomme. Suuri hetki. 

recycling acticists slider 2003

2006

Saavutamme rajan, jossa kaikki pullomme sisältävät 50% kierrätettyä muovia. Paitsi yksi, jossa kokeilemme PLA-muovia, eli kompostoituvaa muovia. 

50% rpet bottle

2007

Testaamme maailman ensimmäisen ruoantuotantoon sopivat rPET-pullon. Upea saavutus ja mieletön idea teoriassa, mutta laatu ei ollut aivan riittävällä tasolla. 

100% rpet bottle

2011

Meidän täytyy siirtyä takaisin 35%:seen rPET-muoviin koska pullojemme laatu ei ollut riittävä. Saamme neuvoja ystäviltämme WRAPista.

35% rpet bottle

2013

Työskentelemme kovasti parantaaksemme pullojemme laatua ja saamme niistä osan takaisin 50%:sti kierrätettyyn muoviin. Hyviä aikoja.

50% rpet bottle

2018

Valmistamme kaikkein kestävimmän pullomme ikinä. 50% kierrätettyä muovia ja 15% kasvimuovia. Upein pullo, jonka olemme koskaan nähneet.

50% rpet bottle 2018

2020

Kaikki mehu-ja smoothiepullomme ovat vähintään 50%:sti rPET-muovista valmistettuja.

50% rpet bottles 2020

2025-2030

Tavoittemme on, että vuodesta 2025 eteenpäin kaikki pullomme ovat valmistettu 100%sti uudistuvasta materiaalista (joko kierrätettyä tai kasvimuovia). Pidä silmäsi auki.

100% recyclable bottle 2025-2030kätevästi kaikki käy yhteen

vähennä, palauta

kierrätä ja suunnittele uudelleen

Meidän nähdäksemme maailmassa on kaksi suurta haastetta: ilmastonmuutos ja muovisaaste. Onneksi löytyy tapoja taistella näitä molempia vastaan, ja sitä kutsutaan kiertotaloudeksi (työskentelemme jatkuvasti paremman kutsumanimen löytämiseksi). Kiertotalous tarkoittaa sitä, että muovia kohdellaan sille kuuluvalla arvostuksella. Se tarkoittaa, että käytämme sitä vähemmän, emme roskaa, kierrätämme sen uudestaan ja uudestaan ja uudest – saat varmaan kiinni ideasta. Näin me aiomme vähentää, palauttaa, kierrättää ja suunnitella uudelleen. 


vähennä vähentämällä 2500 tonnia muovia

 

Kierrätetyn ja kasvipohjaisen muovin käyttäminen pitää hiilijalanjälkemme pienenä. Tarkoituksemme on vähentää muovin määrää jokaisessa pullossamme jopa 2500 tonnia vuoteen 2023 mennessä. 

reduce plastic bottle

palauta tehdään yhdessä muovista parempaa

 

Voimme korjata muovisaasteen ongelmat, jos työskentelemme yhdessä eri ihmisten ja eri organisaatioiden kanssa. Siksi olemme perustajajäsenia Plastic Pact -järjestössä Yhdistyneessä Kuningaskunnassa ja yksi New Plastics Economy Global Commitment  -järjestön allekirjoittaneista, ja teemme kaikkemme, jotta voimme tukea panttijärjestelmää ympäri Eurooppaa. Olemme osa panttijärjestelmää sekä Tanskassa että Suomessa, ja kampanjoimme, jotta voimme olla osa panttijärjestelmää myös Saksassa.

plastic pact

kierrätä

Helppo ohje pakkaustemme kierrättämiseen

(kaikki pullomme ovat 100%:sti kierrätettäviä)

recycling guide

suunnittele uudelleen

huomisen pullot

Etsimme aina innovatiivisia tapoja parantaa pakkauksiamme. Vuosien varrella olemme keksineet joitain melko hyviä ideoita - vaikka suurin osa niistä oli hieman liian edellä aikaansa.

Tällä hetkellä muovi on yksi vähähiilisimmistä tavoista saada juomamme ihmisille. Tämä tarkoittaa, että se on hyvä materiaali taistelussa ilmastonmuutosta vastaan ja tavoitteessamme olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Mutta vaikka se on paras vaihtoehto tällä hetkellä, se ei tarkoita että niin tulee aina olemaan. Tiimimme täällä innocentilla työskentelee väsymättä löytääkseen uusia ja jännittäviä tapoja tehdä pakkauksistamme kestävämpiä. Ennen kuin he löytävät täydellisen ratkaisun (ei paineita), jatkamme työtämme sen parissa, että kaikki pullomme ovat joko kierrätettävää tai uusiutuvaa materiaalia* vuoteen 2030 mennessä.

Juuri tällä hetkellä, työskentelemme entistä kestävämmän pullon tekemiseksi: 50% kierrätettyä muovia ja 50% kasvimuovia. Sen kierrättäminen on helppoa, sillä on pieni hiilijalanjälki, se ei sisällä lainkaan neitsytmuovia tai öljypohjaista muovia, eikä kukaan ole koskaan tehnyt vastaavaa. Koska se sisältää sekä kasvimuovia että kierrätettyä muovia, se voidaan kierrättää useammin kuin 100% kierrätettävä muovipullo.  Joten niin kauan kuin ihmiset tiputtavat pullon oikeaan astiaan, muutamme sen takaisin pulloiksi ja käyttöön. Jos haluat tietää enemmän tästä muovisesta taikuudesta, jätä meille viesti.

*tämä tarkoittaa sitä, ette emme käytä yhtään neitsytöljypohjaista muovia

redesign bottle


haluatko yksityiskohtia?

Muovi ja kierrätys on tuttu juttu. Lue lisää, millaisia kysymyksiä meiltä on kysytty ja kuinka olemme niihin vastanneet.

sustainability signs