Usein kysytyt kysymyksetkysymyksiä, joita meiltä kysytään ainesosista

fruits

Hankimme ainesosamme vastuullisesti eli käytämme toimittajia, jotka ovat sitoutuneet reiluihin sosiaali- ja ympäristöstandardeihin. Tämä auttaa meitä hallitsemaan vaikutustamme planeettaan ja ihmisiin. Tällä hetkellä, olemme matkalle kohti 100% kestävästi hankittuja ainesosia. Viljelijöillemme tämä tarkoittaa Farm Sustainability Assessment -arviointityökalun noudattamista pronssitasolla tai sitä vastaavasti. Olemme ylpeitä kertoessamme, että olemme jo suurimmaksi osaksi oikealla tiellä. Jos haluat tietää lisää, pistäydy maatalouden mestarit -sivulla.

Ainesosamme tulevat ympäri maailmaa, tuhansilta erilaisilta ja erikokoisilta viljelytiloilta. Ei siis ole yhtä ainoata sertifiointitapaa, joka kattaisi kaikki maat, hedelmät ja tärkeäksi kokemamme kestävän kehityksen haasteet (vaikka kuinka toivoisimme niin olevan). Kaikista tärkeintä on, että löydämme meidän viljelijöillemme parhaiten sopivan sertifiointititavan. Joskus se on Reilu Kauppa (jota kookosviljelijät käyttävät), joskus se on Rainforest Alliance (pätee etenkin banaaninviljelijöihin). Kaikilla sertifikaateilla on omat tärkeät pointtinsa. Joustavuus tässä tarkoittaa, ettemme pakota viljelijöitä uusiin vaatimuksiin vain meidän vuoksi.

Tavoitteemme on löytää paras hedelmä ja sitten selvittää, mikä on paras ja kestävin tapa saada se pulloihimme. Tällä hetkellä noin puolet käyttämistämme hedelmistä tulevat Euroopasta. Troppiset hedelmät (kuten ananas ja banaani) hieman kauempaa. Kuten voit arvata, on haastavaa kasvattaa ananasta kestävästi Rotterdamissa.

Tiedämme, että liikenne, etenkin rekkakilometrit, ovat yksi yrityksemme suurimmista hiilijalanjäljen alueista. Muutaman viime vuoden aikana olemme radikaalisti muuttaneet tapaa ja paikkaa valmistaa juomia, joten nyt myymme paljon enemmän juomia niiden valmistuspaikan lähellä. Tämä tarkoittaa, että juomien kuljetukseen liittyvät ympäristövaikutukset ovat vähentyneet 30%:lla vuosien 2015 ja 2017 välillä (ja työskentelemme jatkuvasti näiden lukujen muuttamiseksi). Tämä oli merkittävä askel tavoitteessamme olla täysin hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä

Meillä on ilo sanoa, että suurinta osaa juomissamme käyttämistä hedelmistä ja vihanneksista voidaan kuvata"vinkeiksi". Eli  vaikka ne ovat tuoreita ja laadukkaita, ne  saattavat olla myös liian erikoisia tai pehmeitä,  eivätkä siksi läpäise supermarkettien standardeja. Smoothien ainesosien ei tarvitse näyttää kauniilta. Varmistaaksemme, että emme koskaan heitä mitään hukkaan, annamme yli jääneet juomat kodittomille  Neighborly-hyväntekeväisyysjärjestön kautta. Voit lukea heistä lisää täältä: https://www.neighbourly.com/
kysymyksiä, joita meiltä kysytään ilmastonmuutoksesta

faq-questions-about-climate

"Hiilineutraali" tarkoittaa sen varmistamista, että tuotetut hiilidioksidipäästöt ja ilmakehästä poistetut hiilipäästöt ovat tasapainossa.

Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteemme – 50% pulloa kohti vuoteen 2030 mennessä – on tieteellisen tiimin validoima. Lisäksi työskentelemme jäljelle jäävän osan tasapainottamisen ja kompensoinnin kanssa. 

Suunnitelmamme on olla täysin hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, ellei aiemmin.

Kyllä mittaamme. Mittasimme hiilijalanjälkemme ensimmäisen kerran vuonna 2006 ja siitä lähtien olemme säännöllisesti seuranneet sitä. Vuonna 2019 vaihdoimme tapaa koota dataa (tehdäksemme siitä vielä tarkempaa), ja silloin päästömme maatiloilta vähittäiskaupalle olivat 275000 tCO2e. Nyt luotamme kovasti ​​käytössä olevaan järjestelmään, mikä auttaa meitä seuraamaan hiilijalanjälkemme samalla tavalla kolmen kuukauden välein. Tämä auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme olla hiilineutraaleita vuoteen 2030 mennessä.

Lyhyt vastaus on, että teemme melko paljon. Hiili on vihollinen nro. 1 mitä tulee ilmastonmuutokseen,joten olemme tarkastelleet liiketoimintamme jokaista osaa ja tehneet suunnitelman hiilipäästöjen vähentämiseksi. Se on syy, miksi rakennamme yhtä maailman kestävintä terveellisten juomien tehdasta, testaamme sähkörekkoja, pyöritämme toimistojamme uusiutuvalla energialla ja työskentelemme toimittajiemme kanssa vähentääksemme myös heidän päästöjään.

Jotta voit lukea lisää siitä, mitä teemme ollaksemme hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, suuntaa llmastonmuuttajat-sivulle.

Se voi kuulostaa ristiriitaiselta mutta tällä hetkellä voimme parhaiten taistella ilmastonmuutosta vastaan pitämällä juomamme muovipulloissa. Tämä johtuu siitä, että niillä on pienempi hiilijalanjäkki kuin lasipulloilla ja ne ovat helpompi kierrättää kuin pahvipakkaukset.

Mielestämme tapa ratkaista sekä muovisaaste että ilmastonmuutos on rakentaa muovin ympärille kiertotaloutta. Vuodesta 2003 olemme investoineet kiertotalouteen laittamalla kierrätettyä muovia pulloihimme ja kannustaneet juojiamme kierrättämään. Tällä hetkellä työstämme pulloa, joka on tehty 50% kierrätetystä muovista ja 50% kasvimuovista. Se tulee olemaan 100% kierrätettävä, sillä on pieni hiilijalanjälki eikä se sisällä lainkaan neitsytöljypohjaista muovia. Toisin kuin 100% rPet-pullo, se on myös ikuisesti kierrätettävissä.

Jos haluat lukea lisää työstämme muovin ja ilmaston parissa, suuntaa kierrätysaktivistit-sivulle

Emme usko niin. Kansainvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC (ryhmä erittäin älykkäitä ilmastotieteilijöitä) on sanonut, että jos aiomme rajoittaa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen, tasoittamisen on oltava mukana tavoitteessa. Siis niiden projektien rinnalla, jotka vähentävät käytetyn hiilin määrää. Tarkoituksemme on aina ensin vähentää hiiltä ja korvata vain ne päästöt, joita emme voi täysin välttää.

Voit lukea ilmastosuunnitelmastamme lisää täältä.

Ilmastotutkijat sanovat, että meidän tulee rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen ennen esiteollisuuden tasoa. Jotta voimme tehdä tämän, kaikkien on oltava hiilineutraaleja vuoteen 2050 mennessä. Se on sinänsä melko iso juttu. Me haluamme kuitenkin tehdä enemmän, ja siksi pyrimme olemaan hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä. Mielestämme se on jo itsessään kunnianhimoinen tavoite, mutta teemme sen viimeistään vuonna 2030.  Ja jos voimme, olemme hiilineutraaleja jo aiemmin.


kysymyksiä, joita meiltä kysytään pakkauksista

faq-questions-about-packaging

Olemme tutkineet tätä hyvin huolellisesti ja uskomuksemme mukaan muovi on tällä hetkellä paras tarkoituksessaan. Muovilla on useita laatuominaisuuksia kuten keveys, kestävyys, erittäin hyvä kierrätettävyys ja kirkkaus, jolloin kuluttajamme näkevät pullojen sisältämät herkulliset juomat. Tutkimuksemme on osoittanut, että kertakäyttöisten muovipullojen hiilijalanjälki on 3 kertaa pienempi kuin kertakäyttölasien, ja on yleisesti osoitettu, että muovia on paljon helpompi kierrättää kuin pahvia. Vaikka jokaisella pakkaustyypillä – lasilla, muovilla, metallilla ja pahvilla – on hyvät ja huonot puolensa, mielestämme muovi tarjoaa kokonaisuudessan parhaan ratkaisun juomillemme, ja on samalla oikea valinta tarkasteltaessa laajemmin ilmastonmuutosta – planeettamme suurinta ongelmaa. Kaikki mehu- ja smoothie-pullomme ovat vähintään 50% kierrätettyä muovia ja kaikki niistä ovat 100% kierrätettäviä.

Kyllä, kaikki pullot ja kannet ovat kierrätettävissä. Varmistathan, että myös kansi pääsee mukaan.

Vuonna 2007 valmistimme pulloja 100 % kierrätetystä muovista, koska ajattelimme sen olevan oikea tapa toimia. Tarkasteltuamme näiden 100 % kierrätysmuovista valmistettujen rPET-pullojen kestävyyttä pitkällä aikavälillä, päätimme keskittyä tulevaisuuden pulloon. Koska muovia voidaan kierrättää vain tietty aika, meidän on laadun säilyttämiseksi lisättävä kierrätettyyn materiaaliin kestävää neitsytmuovia (valmistettu joko kasveista tai parannellusta kierrätysmateriaalista, joista molempia kokeilemme edelleen). Olemme käyttäneet joitain näistä kasvipohjaisista materiaaleista ainutlaatuisissa smoothie-pulloissamme vuodesta 2018 lähtien.

Siirtämällä pullomme 100% rPet-kierrätysmuoviin olisi hyvä liike (ja jotain, mitä pohdimme jälleen), mutta se tarkoittaisi panostamista väliaikaiseen ratkaisuun. Olemme innostuneempia panostamaan kestävän muovin tulevaisuuteen ja luomaan tuleville sukupolville tulevaisuuden pullon käyttämällä neitsytöljypohjaista muovia. Toivoimme, että voisimme tehdä sen pian, mutta se tapahtuu vuoden 2025 jälkeen: sitä ei ole vielä keksitty.

Pahvipakkauksillemme sopivan paperipillin kehittäminen on hankalaa, koska niiden on oltava taipuisia toimiakseen pienille juojille. Olemme käyttäneet runsaati aikaa tämän ratkaisemiseen, mutta hyvää ratkaisua ei ole vielä löytynyt. Meillä on kyllä muutama erittäin fiksu tyyppi ratkaisemassa tätä, joten odotas vaan.

Jee, nyt korkki ei enää ikinä katoa! Uutta on se, että korkit on nyt kiinnitetty pulloihin. Muuten kaikki on niin kuin ennenkin: herkullista juomaa kierrätettävissä pullossa. Näin korkki ei häviä omille teilleen, vaan päätyy kierrätykseen muun pullon kanssa. Nerokasta - ja sattumoisin EU-direktiivin mukaista.Mitä muuta teemme planeetan hyväksi?

Silloin kun emme nalkuta ihmisille valojen sammuttamisesta ja keittiöfolion pesemisestä, tässä muutamia muita asioita joita teemme huolehtiaksemme luonnollisesta maailmastamme.

faq-things-we-do-for-planet


haluatko tietää lisää ravitsemuksesta?

faq-questions-about-nutrition

 Hedelmät sisältävät luontaisesti sokereita, ja koska smoothiet ja mehut ovat kokonaan hedelmää, ne sisältävät myös sokereita. Lisäksi ne sisältävät monia hedelmien sisältämiä positiivisia ravintoaineita kuten C-vitamiinia ja smoothien tapauksessa kuitua. Sokerimäärä 250 ml:n smoothiessa on sama kuin banaanissa ja toisessa hedelmäannoksessa, ja sokerimäärä 150 ml:n mehussa on sama kuin banaanissa. Emme lisää sokeria hedelmämehuihin ja smoothieihin.

Smoothien ja hedelmämehun juominen vaikuttaa samalla tavalla hampaisiisi kuin hedelmän syöminen. Alan asiantuntijat uskovat, että kaikki sokereita tai happoja sisältävät ruoat tai juomat, hedelmät mukaan lukien, voivat vahingoittaa hampaitasi jos niistä ei huolehdi kunnolla. Joten muista harjata hampaasi aina kahdesti päivässä fluorihammastahnalla, ja yritä syödä sokereita tai happoja sisältäviä ruokia tai juomia vain ruokailun yhteydessä. Vältä pyörittelemästä nesteitä suussasi, käytä pilliä ja pureskele sokeritonta purkkaa ruokailun jälkeen. 

Kasvikset ovat apuväline painonhallintaan. Ne sisältävät painoonsa nähden vain vähän energiaa, mutta niissä riittää pureskeltavaa ja vatsan täytettä. Kasvisten sisältämät kuidut ja vesi lisäävät kylläisyyden tunnetta ja helpottavat näin painonhallinnassa. (Lähde: Sydänliitto, https://sydan.fi/fakta/kasvikset-ovat-yksi-terveellisen-ruokavalion-kulmakivista/)

Ei ole salaisuus, miksi paino nousee - kun syömme enemmän kaloreita kuin tarvitsemme, paino nousee riippumatta siitä, mistä ne ylimääräiset kalorit tulevat.

Keskimäärin 150 ml:n annos hedelmämehua tarjoaa 3% päivittäisistä kaloreista ja 250 ml:n annos smoothieta 7% (perustuen 2000 kalorin päivätavoitteeseen). Tärkeää on, että jokaisesta hedelmämehun ja smoothien kalorista saat myös  positiivisia ravintoaineita kuten C-vitamiinia ja smoothien tapauksessa myös kuitua.

 

Olemme suuria hedelmien, mehujen ja smoothieiden faneja ja haluamme kannustaa ihmisiä syömään mahdollisimman paljon kokonaisia ​​hedelmiä ja vihanneksia. Tämä auttaa "puoli kiloa päivässä" -tavoitteen saavuttamisessa. Rakastamme ajatusta siitä, että kaikki söisivät puoli kiloa päivässä hedelmiä ja vihanneksia. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole, vaan 2/3 meistä syö liian vähän vihanneksia ja hedelmiä. Smoothiet ja mehut ovat helppo (ja maukas) tapa auttaa ihmisiä syömään tarpeeksi smoothieita ja hedelmiä

Mehumme ja smoothiemme tehdään 100%:sti hedelmistä, ja voit laskea ne sinun "puoleen kiloon päivässä". 

Lasillinen hedelmämehua päivässä on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa ja tasapainoista ruokavaliota. Koska mehumme tehdään kokonaan hedelmistä (ja vihanneksista), yksi 150 ml:n lasi lasketaan yhdeksi kasvis-tai hedelmäannokseksi. Suosittelemme 250 ml:n smoothieta, koska ne ovat sekoitus mehua ja murskattua hedelmää, mistä saat samoja vitamiineja, mineraaleja ja kuituja kuin kokonaisista hedelmistä.

Pastöroimme kaikki juomat hellästi varmistaaksemme, että ne ovat turvallisia. Testit ovat osoittaneet, että pastörointiprosessilla on minimaalinen vaikutus ravinnepitoisuuteen. Voit olla varma, että etiketin tiedot ovat juuri kuten pullon sisältö.

Kuitu on tärkeä osa terveyttä, ja monet meistä eivät saa tarpeeksi kuitua ruokavaliostamme. Innocent smoothiet sisältävät kuitua, koska ne valmistetaan murskatuista hedelmistä. Yksi  250 ml:n smoothie sisältää 2 - 4 g kuitua. Leedsin yliopisto tutki asiaa ja osoitti, että smoothiessa oleva kuitu pysyy ehjänä ja on rakenteellisesti samanlainen kuin murskatussa hedelmässä. Voit lukea tutkimuksen napsauttamalla tätä.

Mehut ovat erilaisia ​​kuin smoothiet, sillä ne eivät sisällä kokonaisena ​​murskattuja hedelmiä. Niistä et siis löydä kuitua.

C-vitamiinia löytyy monista hedelmistä ja vihanneksista. Sillä on monia tärkeitä toimintoja: se auttaa lisäämään raudan imeytymistä, tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja auttaa vähentämään väsymystä. C-vitamiini on luokiteltu myös antioksidantiksi, mikä tarkoittaa että se voi estää vapaita radikaaleja aiheuttamasta vaurioita soluillemme. Toisin sanoen, se auttaa suojaamaan solujamme oksidatiiviselta stressiltä.

C-vitamiini on vesiliukoinen eli kehomme ei pysty varastoimaan sitä. Koska kehomme ei voi valmistaa sitä, meidän on saatava se ruokavaliostamme. Sekä mehut että smoothiet tarjoavat sinulle C-vitamiinia. Esimerkiksi 150 ml:n lasillinen innocentin appelsiinimehua hedelmälihalla antaa sinulle noin 46% päivittäisestä C-vitamiinitarpeestasi.haluatko tietää lisää ravitsemuksesta?

Olet tullut oikeaan paikkaan. Lue lisää, mitä juomissamme on ja miksi ne ovat sinulle hyväksi.

faq-nutrition-pear-perfect

älynväläys?

Hyvä idea voi tulla mistä vaan. Jos sinulla on ehdotus, josta voisimme olla kiinnostuneita, lähetä se meille ja alamme pyöritellä sitä. Sinisiin juomiin emme kylläkään tarvitse ideoita – sen olemme jo hoitaneet.

 

suggestion box