ilmastonmuuttajat
matkamme hiilineutraaliksi


climate changers headerEllet asu maakuopassa tai pidä päätäsi pensaassa, luultavasti tiedät että olemme keskellä ilmastokriisiä. Ilmastonmuutos on yksi suurimmista kohtaamistamme haasteista, ja yhdessä meidän tulee tehdä kaikkemme, jotta voimme pysättää sen. Tämän vuoksi, yhdessä muiden B Corps -yritysten kanssa, olemme sitoutuneet olemaan hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä (ellei jo aiemmin). 

Saavuttaaksemme tämän tavoitteen, vähennämme hiilen käyttöä jokaisen tuotantoketjumme vaiheessa ja rakennamme yhden maailman kestävimmistä tehtaista. Rotterdamista käsin toimivana se vähentää miljoonia kuljetuskilometrejä, käyttää vähemmän kallisarvoisia resursseja ja käy 100% uusiutuvalla energialla. Lue lisää ja kuulet,mitä muuta aiomme tehdä saavuttaaksemme tavoitteemme vuoteen 2030 mennessä.tarina tähän asti

2004

Edinburghin Centre for Climate Change -keskuksen avulla meistä tulee yksi ensimmäisistä yrityksistä Isossa-Britanniassa, joka kartoittaa hiilijalanjälkeään.

2004

2006

Yhteistyössä Carbon Trustin kanssa, testaamme hiilijalanjäljen printtaamista pakkauksiimme. Se on hyvä idea, mutta pari vuosikymmentä liian aikaisin.

2006

2007

Hiilijalanjälkemme pienenee roimasti kun vaihdamme kaikkien pullojemme materiaalin 100 % rPet-kierrätysmuoviin. Jos haluat lukea lisää matkastamme muovin kanssa, suuntaa kierrätysaktivistit-sivulle.

2007

2010

Kartoitamme hiilijalanjälkeämme uudelleen. Tulokset saavat meidät keskustelemaan tehdaskumppaniemme kanssa tavoista vähentää heidän hiilidioksidipäästöjään. Suurin tehtaamme (tuona aikana) päättää siirtyä 100% uusiutuvaan energiaan.

2010

2015

Teemme joukon uudistuksia logistiikkaamme. Ne sisältävät vihreämpiä kuljetusmuotoja (kuten junien käytön rekkojen sijaan), ja tehokkaampien reittien löytämisen juomien kuljettamiseksi. 

2015

2017

Saamme selville, että vuonna 2015 tekemämme muutokset ovat vähentäneet 1,2 miljoonaa kuljetuskilometriä. Juhlimme kartoittamalla hiilijalanjälkemme jälleen. 

2017

2019

Kartoitamme hiilijalanjälkemme monta kertaa, sitten sitoudumme siirtymään hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Teemme asiasta julkista yhdessä B Corp -kollegoidemme kanssa Madridin COP25-konferenssissa. Olé.

2019 - 2030 plan

2020

Aloitamme tähän mennessä suurimman hiiltä säästävän hankkeemme rakentamalla hiilineutraalin tehtaan Rotterdamiin. Huolimatta toistuvista yrityksistä nimetä se Fruity McFruitfaciksi, kutsumme sitä sen sijaan blenderiksi.

2020 the blender


mistä hiilemme tulee

climate changekuinka vähennämme päästöjä

(farmilta jääkaappiin)


hiilen vähentäminen farmilla

Raaka-aineet muodostavat suurimman osan hiilijalanjäljestämme. Kun viimeksi vuonna 2009 laskimme, ne  tekivät 42 % hiilijalanjäljestä. Varmistaaksemme että tämä luku saadaan alaspäin, olemme asettaneet tavoitteeksi vähentää viljelyn hiilidioksidipäästöjä 5 % jokaista juomaa kohden vuoteen 2023 mennessä. Teemme tämän maatalouden innovaatiorahastomme kautta – 100,000 €:n rahapotilla autamme viljelijöitä parantamaan biodiversiteettiä ja toimeentuloa samalla kun sidomme hiiltä. Samalla teemme töitä tehtaidemme energiankäytön vähentämiseksi sankaritoimittajaohjelmamme kautta.

reduce emissions

juomien kuljetus ympäriinsä

Kun juomien ainesosat ovat jättäneet viljelytilat, seuraava osa hiilijalanjälkeä tulee niiden puristamisesta ja liikuttelusta. Tässä muutamia asioita, joita teemme tällä rintamalla.  

Pyrimme välttämään hedelmien lennättämistä. Niiden laivaan lastaaminen tarkoittaa sitä, että ne tuottavat 86 kertaa vähemmän hiilipäästöjä (ainakin), kuin jos laittaisimme ne lentokoneeseen.

Käytämme pulloissamme kierrätettyä muovia ja kasvimuovia, joilla on pienempi hiilijalanjälki kuin neitsytmuovilla

Enemmän kuin 80% juomistamme on sekoitettu ja pullotettu tehtaissa, jotka käyttävät uusiutuvaa energiaa. Emme lopeta, ennen kuin saavutamme täydet 100%. 

Etsimme tapoja vähentää kuljetuskilometrejä (kestävä tehtaamme on iso osa tätä), ja olemme vaihtaneet vähähiilisempiin kuljetustapoihin kuten juniin ja proomuihin missä mahdollista. Testaamme myös sähkörekkoja Saksassa. Hienoa. 

moving our drinks around

vihreämmät ruohopakut ja toimistot

Kaikki automme ja isot toimistomme ovat jo nyt hiilineutraaleja. Isot toimistomme käyttävät uusiutuvaa sähköä, ja Hedelmätornissa käytämme myös biokaasua. Kaikissa maissa, joissa meillä on yhteiset toimistot, kompensoimme kokonaan siellä työskentelevän henkilöstömme energiankulutuksen. Seuraavien vuosien aikana pyrimme korvaamaan yritysautomme ja ruohopakumme täysin sähköisillä, uusiutuvaa energiaa käyttävillä kulkuneuvoilla. Sitä ennen  kompensoimme kaikki päästömme ja keksimme jatkuvasti uusia tapoja tehdä toimistoistamme mukavia ja kestäviä.

last leaver pulls lever

100%

kaikki innocent-toimistomme käyttävät 100% uusiutuvaa energiaa

fruit towers

80%

kaikki juomamme on sekoitettu ja pullotettu uusiutuvaa energiaa käyttävissä tehtaissa

renewable electricity

42%

hiilijalanjäljestämme tulee kasvattamisesta, murskaamisesta ja ainesosien kuljettamisesta.

42 common

sankaritoimittajaohjelmamme

For us to do business responsibly, we need our suppliers to be responsible too. Our hero supplier programme helps them build sustainability into their business, reduce wastage and means everyone's getting really good at turning the lights off when they leave a room. Result.

hero supplier

ei jätteelle

Muistatko, kun äitisi ei antanut sinun poistua ruokapöydästä ennen kuin olit syönyt lautasen tyhjäksi? Tämän on täytynyt jäädä meille muistiin, koska nyt varmistamme, ettemme tuhlaa juomia emmekä resursseja. Jos meillä on  ylimääräisiä juomia , haluamme varmistaa että niistä jokainen päätyy ihmisen nautittavaksi. Siksi kaikkialla Euroopassa teemme yhteistyötä upeiden organisaatioiden kanssa (kuten B Corp Neighborly Isossa-Britanniassa, Phenix Ranskassa ja Tafel Deutschland Saksassa ja Itävallassa), jotka auttavat meitä toimittamaan juomiamme paikallisiin hyväntekeväisyysjärjestöihin ja ruoka-apuun.

reduce waste

kuinka tasapainotamme sitä, mikä jää jäljelle


Tekemällä kaiken sen mitä edellä kerroimme, vähennämme juomiemme valmistuksesta syntyvän hiilidioksiidin määrää. Mutta ennen kuin olemme selvittäneet, kuinka valmistaa juomia ilman minkäänlaisia hiilidioksidipäästöjä, tulee meidän tasapainottaa loppuosaa. Tätä kutsutaan kompensoinniksi. 

Kompensointi on helpoin selittää vesilasillisella ja pesusienellä. Jos ajattelemme vuotuiset hiilipäästömme vesilasillisena, päästöjen vähentäminen on yhtä kuin vähemmän vettä lasissa, ja hiilen korvaaminen yhtä kuin  sienen kastaminen veteen kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Suosituin tapa supistaa hiilidioksidipäästöjä on puiden istuttaminen, sillä puu varastoi hiiltä kasvaessaan. Toinen tapa on sijoittaa aloitteisiin, jotka välttelevät  kasvihuonekaasuja ylipäätään. Esimerkkinä, sijoittaminen vihreämpiin energiavaihtoehtoihin, jotka korvaavat fossiiliset polttoaineet tai hankkeisiin, jotka säästävät maailman luonnollisia hiilinieluja kuten trooppisia sademetsiä tai turvesoita.

Ennen vuotta 2023 työskentelemme johtavien hiilidioksidipäästöjen vähentämisen ja puiden istutuksen asiantuntijoiden kanssa, jotta pystymme luomaan oman ilmastosuunnitelmamme. Suunnitelmassa investoidaan paikallisiin aloitteisiin (kuten puiden istuttamiseen ja turvesoiden suojeluun) ja globaalimpiin aloitteisiin, jotka suojelevat tai uudistavat sademetsää niillä alueilla, joilla ilmastonmuutos vaikuttaa eniten.


kestävä tehtaamme

Saavuttaaksemme tavoitteemme olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, rakennamme maailman kestävintä terveellisten juomien tehdasta Rotterdamiin. Kutsumme sitä Blenderiksi, ja voi kai sanoa, että olemme siitä melko innoissamme. 

 

the blender