emerging leadersTeemme yhteistyötä Emerging Leaders -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa, joka auttaa tukemaan viljelijöitä haavoittuvissa yhteisöissä. Haluamme varmistaa 10 000 viljelijälle toimeentulon vuoteen 2023 mennessä, ja näin toteuttaa tavoitettamme olla rakentamassa tasa-arvoisempaa maailmaa.

Kaikki tietävät että tieto on valtaa, mutta erityisen voimakasta se on, kun kyse on hedelmien kestävästä kasvattamisesta.

Siksi vuonna 2019 aloitimme yhteistyön Emerging Leaders -järjestön kanssa (hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa vapauttamaan ihmisten potentiaalin), ja tarjosimme johtamiskoulutusta pienille mangoviljelijöille Intiassa. Emerging Leaders -ohjelma auttaa haavoittuvissa yhteisöissä eläviä ihmisiä löytämään motivaatiota, muuttamaan ajattelutapojaan ja kehittämään uusia taitoja. 

emerging leaders


Suuri suunnitelmamme on tukea viljelijöitä niissä muutoksissa, joilla viljelystä voi tehdä kestävämpää. Yhteistyössä Emerging Leader -järjestön kanssa koulutimme 38 mangonviljelijää Intian Ramanagarassa. Koulutus kesti neljä päivää elokuussa 2019, ja sisälsi muun muassa ajattelutavan ja käyttäytymisen muutosta, johtajuutta, taloudellista lukutaitoa ja SAI-FSA -standardien saavuttamisen etuja. Tätä seurasi vielä kaksi muuta sessiota (yksi syyskuussa ja toinen joulukuussa), joissa annoimme heille mentorointia ja tukea.


Neljä kuukautta myöhemmin palasimme takaisin ja keskustelimme viljelijöiden kanssa nykytilanteesta.  On turvallista sanoa, että olimme mielissämme tuloksista. Koulutuksen suorittaneesta 38 viljelijästä 60%  oli aloittanut uuden projektin rahan ansaitsemiseksi ja kasvattanut keskimääräisiä kuukausitulojaan 78 %:lla (mikä on ylimääräiset 250 puntaa/kuukausi). Myös heidän budjetointinsa oli parantunut paljon. Ennen koulutusta vain 16% suunnitteli talouttaan. Neljän kuukauden kuluttua tämä oli kääntynyt päälaelleen ja jopa 84%  budjetoi nyt talouttaan. Tämän vuoksi 38 viljelijästä 34 oli alkanut jakaa oppejaan mentoroimalla muita viljelijöitä. Jos haluat lukea muutamia tilastoja, suuntaa tänne.

Tämä on erittäin innostava alku, ja nyt suunnittelemme koulutuksen järjestämistä myös muille intialaisille mangoviljelijöille ja valkoisen guavan viljelijöille. Toivomme, että investoimalla tällaisiin ohjelmiin Emerging Leaders -yhteisön kanssa, voimme tukea maanviljelijöitä ja saavuttaa tavoitteemme sijoittaa 10 000 viljelijän toimeentuloon vuoteen 2023 mennessä. Pidämme sinut ajan tasalla, miten tilanne etenee.