fitrFITR – tulevaisuuden puolesta

Jotkut ihmiset pyrkivät terveelliseen tulevaisuuteen menemällä joogatunneille, jotkut syövät kalanmaksaöljyä. Me pyrimme olemaan kunnossa neliportaisella ohjelmalla, joka auttaa hankintatiimiämme arvioimaan uusia ainesosiamme.

FITR on englanninkielinen lyhenne sanoista: ensisilmäys, tutki, matkaa ja suosittele (First Look, Investigate, Trip and Recommendation). Sitä pitäisi kai kutsua sanalla FLITR, mutta se ei kuulosta yhtään niin hyvältä. Tämä neliportainen ohjelma auttaa meitä tekemään hyviä hankintapäätöksiä, mikä tarkoittaa, että jokainen toimittajamme saavuttaa kansainväliset kestävän kehityksen tavoitteet tulevaisuudessa. Joten se on melko tärkeää. Tässä pieni katsaus siihen, mitä tapahtuu prosessin eri osissa. Ensi silmäys

Jos hankintatiimimme tunnistaa uusia ainesosia, jotka sopisivat juomiimme, he käyttävät verkkotyökalua tunnistamaan valmistusmaiden riskit. 

an illustration of some binoculars

Tutki

Anthesis on  toimija, joka on erikoistunut tutkimaan kestävään kehitykseen liittyviä riskejä. Me työskentelemme heidän kanssaan kahdeksan kestävän kehityksen aiheemme parissa, joita ovat: luonnon monimuotoisuus, vesi, työntekijöiden oikeudet, pakkotyö, lapsityövoima, sukupuolioikeudet, maankäyttö ja konfliktit sekä taloudellinen epävakaus. Näiden havaintojen perusteella käymme keskusteluja potentiaalisten toimittajien kanssa siitä, miten lieventää näitä riskejä.

an illustration of a magnifying glass inspecting a long list

Matkaa

Vierailemme jokaisen uuden, potentiaalisen toimittajan luona varmistaaksemme, mitä olemme heistä oppineet. Keskustelemme kehityskohteista, ja ymmärrämme paremmin heidän sitoutumistaan ja kapasiteettia muutoksen toteuttamiseen (jos sille on tarvetta).

an illustration of a suitcase

Suositukset

Tutkimukseemme ja keskusteluihin perustuen teemme suunnitelman jokaiselle toimittajalle. Joillekin tämä on jo tuttu vierailu ja tuttua työtä SAI-FSA -standardien parissa. Jos toimittaja tai alue kuuluu korkeampaan riskiin, työskentelemme siellä olevien ihmisten kanssa ja teemme suunnitelmien tilanteen parantamiseksi. Jos riski on huomattavan korkea, tutustumme muihin alueisiin tai toimittajiin, joilta ostaa ainesosat. 

an illustration of a magnifying glass inspecting a long list