Huolehditaan kookoksistaFilippiineillä kookospuuta kutsutaan elämänpuuksi, koska sen jokaikistä osaa voidaan käyttää johonkin (aina latvasta hedelmään saakka). Siispä se on zero waste -kasvi, ja yksi maailman kestävimmistä ja monipuolisimmista sadoista (se antaa meille vettä, maitoa, öljyä ja lisäksi se näyttää aivan laukalle lähtevältä hevoselta).

Mitä tulee kookoksiin, me saamme omamme korkealaatuisilta Reilun kaupan sertifioiduilta toimittajilta. Tämä auttaa kirimään kiinni hupenevaa kookospalmujen määrää maailmassa, minkä lisäksi se suojaa maanviljelijöitä kookoksen ympärillä liikkuvan liiketoiminnan hämärältä puolelta pitäen nuoremmat sukupolvet tilalla. Vuodesta 2013 lähtien Reilun kaupan kookospähkinänviljelijät ja -työntekijät ovat saaneet yli 2,3 miljoonaa dollaria investointeja puiden uudelleenistutukseen, lastentarhojen luomiseen, katastrofiapuohjelmiin, sadon monipuolistamiseen ja muihin yhteisöä auttaviin hankkeisiin.

sourching coconut


Reilun kaupan tuotteiden ostaminen voi myös auttaa, jos hätätilanne iskee. Reilun kaupan sertifioiduilla viljelijöillä on pääsy katastrofirahastoon, joka oli hyödyksi tänä vuonna pandemian ajaessa laajan yhteisön  karanteeniin Luzonissa, Filippiineillä. Kookospähkinänviljelijät eivät päässeet viljelyksilleen eivätkä pystyneet toimittamaan satoja jalostettaviksi. Onnettomuusrahasto auttoi maanviljelijöitä saamaan tarvitsemansa välttämättömyydet pärjätäkseen karanteenissa.

Tämä auttoi tuhansia kookospähkinänviljelijöitä huolehtimaan itsestään ja perheestään vaikeina aikoina, jopa ilman työn tuomaa taloudellista turvaa ja varmuutta Jos emme maksaisi korkealaatuisista kookospähkinöistä, tämä rahasto (ja tämänkaltaiset projektit) eivät olisi olleet mahdollisia. Elämänpuu, todellakin.