oikean veden mangotMangot ovat hyvän sään hedelmiä. Liikaa vettä tai liian vähän vettä, ja ne eivät kasva kunnolla. Saamme suurimman osan mangoistamme Intiasta, maasta, jossa yksi kokonainen vuodenaika on vain vesisadetta – joten me halusimme auttaa mangonviljelijöitämme ottamaan siitä kaiken irti. Teimme tämän opettamalla heille kestäviä tapoja säästää vettä.  Tapoja kuten niputtaminen, jolla ei ole mitään tekemistä toimistopapereiden kanssa vaan enemmän maaperän muokkaamisen kanssa. Maaperä on tiivistetty mangopuun juuren ympärille erityisellä tavalla, jolloin se imee vettä sisäänsä ja pysyy terveenä. Lopputuloksena saamme paljon onnellisempia mangoja.

Puhuttuamme lisää viljelijöidemme kanssa kävi ilmi, että heidän tapansa käyttää kemikaaleja oli myös ongelma. Käyttämällä oikeita kemikaaleja oikeaan aikaan (ja tehden sen turvallisesti), on erittäin tärkeää. Se oli myös jotain, missä tajusimme voivamme auttaa.

Varmistaaksemme, että viljelijämme kasvattivat mangojaan mahdollisimman kestävästi ja turvallisesti, työskentelimme heidän kanssaan näiden ongelmien ratkaisemiseksi. Muutaman vuoden kuluttua otimme osan viljelijöiden kanssa käyttöön FSA: n (Farm Sustainability Assessment), jotta heillä olisi oikeanlaiset puitteet, joita seurata.

sourcing mangoes


hyvät ideat kantavat hedelmää


Siitä lähtien olemme nähneet näiden kestävien käytäntöjen konkreettiset  muutokset. Niputtaminen on ollut suuri menestys, minkä lisäksi olemme opettaneet maanviljelijöitä käyttämään kemikaaleja kohdistetummin ja oikeaan aikaan. Tämä tarkoittaa terveellisempiä hedelmiä, turvallisempia maatiloja ja 80%:n säästöä kemikaalikustannuksissa viljelijälle.

Olemme myös  edistäneet parempia työoloja maatiloilla rakentamalla wc:itä ja järjestämällä keräyslaatikoita jätekemikaaleille. Tämän ansiosta viljelijöiden on helpompi löytää poimijoita, jotka haluavat pysyä työpaikassaan. 

Hyviä uutisia. Ne viljelijät, jotka kasvattivat mangojaan näiden oppien mukaan, saivat 48% suuremman sadon kuin ne viljelijät, jotka eivät. Mutta tämä on vasta alkua. Aiomme viedä kestävän kehityksen mango-ohjelmamme vielä pidemmälle kouluttamalla viljelijöiden johtamisessa. Tämä kannustaa viljelijöitä keksimään omia hyviä ideoita tehdäkseen mangoista entistä kestävämpiä ja parantamaan myös muita heille tärkeitä asioita.